Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΚΑΦΕ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΙΑ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ…

Στο ισόγειο του παραπάνω κτιρίου στεγάζονταν το πρώτο -χρονικά - καφε-παντοπωλείο του χωριού. Η ονομασία του, << ΚΑΦΕ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟ ΣΟΥΛΙ >>. Άρχισε να λειτουργεί περίπου από το έτος 1955. Πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν ο Χρήστος Ντάκουλας ( Χρηστάκη Νότης). Το 1968 μετά το θάνατο του μπάρμπα-Χρήστου το κατάστημα πέρασε στην κατοχή του αδελφού του Κων/νου Ι. Ντάκουλα ( Κώτσ' Νάκης). Από τη σημερινή εξωτερική του όψη λείπουν η αχλαδιά, η πορτοκαλιά και η κληματαριά. Σταμάτησε να λειτουργεί το 1996. Η πιο έντονα βαμμένη μπλε πόρτα του παραπάνω εικονιζόμενου κτιρίου ήταν η είσοδος του δεύτερου καφε-παντοπωλείου του χωριού μας. Η ονομασία αυτού, <<ΚΑΦΕ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ>>. Άρχισε να λειτουργεί το έτος 1960 και ιδιοκτήτης του ήταν ο Αλέξανδρος Ντάκουλας (Λέξ' Γληγόρης). Αυτή η παλιά κρεβατίνα κρύβει μια πλούσια σε φυλλωσιά κληματαριά. Το έτος 2005 έριξε τίτλους τέλους όταν ο μπαρμπα-Aλέξης λόγω γήρατος αδυνατούσε να το λειτουργήσει.

Υ.Γ. Πόσοι από εμάς δεν πρωτοπαίξαμε σ' αυτά τα δύο μαγαζιά τάβλι, ξερή ή δηλωτή και πόσοι δεν αγοράζαμε το πακέτο με τα τσιγάρα με το φόβο μήπως το μάθουν οι γονείς μας;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Απαντώντας στα δύο πικρόχολα και ειρωνικά σχόλια και με καθόλου χιούμορ του φίλου αναγνώστη έχουμε να απαντήσουμε τα εξής: α)Δεν έχουμε κρύψει ποτέ ότι το χωριό μας είχε πολύ κτηνοτροφία και λίγα νερά.Για τις ανάγκες λοιπόν των ζώων κατασκευάστηκε αυτη η δεξαμενή ομβρίων υδάτων,(λούτσα για εμάς), που πολύ μας εξυπηρέτησε για πολλά χρόνια στο πότισμα των ζώων.β)Όταν κατασκευάστηκε αυτή η δεξαμενή εμείς δεν ξέραμε και δεν είχαμε ανάγκη από πισίνα γιατί μας εξυπηρετούσε το ποτάμι.Εξάλλου το σχήμα της είναι κυκλικό και δεν παραπέμπει καθόλου σε πισίνα σαν αυτές που αναφέρεται ο φίλος αναγνώστης.Είμαστε απλοί και λαϊκοί άνθρωποι και δεν έχουμε ούτε είχαμε ανάγκη από πισίνες.